طراحی وب

طراحی وب چیست؟ طراحی صفحات وب چگونه انجام می شود؟ در این مطلب بیشتر با موضوع طراحی وب و خدمات ان آشنا خواهیم شد تا ببینیم یک وب سایت چگونه آماده و راه اندازی می گردد. فرآیند طراحی صفحه های وب سایت مراحل مختلفی دارد که هم می تواند کل آن به دست یک طراح انجام شود و یا برعهده یک تیم طراحی قدرتمند باشد تا برنامه نویس، گرافیست، سئوکار، محتوا نویس و… هرکدام به صورت جداگانه بر روی وب سایت کار کنند. طراحی فضای داخلی سایت که برای کاربران قابل مشاهده می باشد و بیشتر به طرح و رنگ و المان های بصری آن اهمیت داده می شود توسط گرافیست تیم طراحی وبسایت انجام می شود اما بخش دیگری به عنوان ساختار و پایه اصلی سایت وجود دارد که قالب ظاهری سایت بر روی آن بنا می شود و برای کاربران قابل مشاهده نمی باشد این بخش باید توسط طراح سایت کدنویسی شود که امری بسیار مهم و تخصصی است. پس از طراحی و ایجاد تمام بخش های سایت، برای اینکه وب سایت بر روی مرورگر به نمایش درآید نیاز به یک فضا دارد تا روی آن بارگذاری گردد. همچنین وب سایت شما احتیاج به نام دامنه یا همان آدرس وب سایت دارد تا پس از بارگذاری روی هاست با وارد کردن دامنه در مرورگر وب سایت برای کاربران نمایش داده شود. درضمن باید این را نیز بدانید که در هنگام ساخت وب باید به اصول و قواعد مربوط به سئو سایت نیز توجه داشته باشید و طراحی وب سایت خود را براساس آن انجام دهید بخصوص بخش محتوا و تگ های مربوط به آن می بایست کاملا بهینه و سئو شده در سایت قرار بگیرند.

طراحی وب

«مراحل طراحی وب و راه اندازی آن»

Domain

انتخاب نام مناسب برای سایت

Registration

ثبت دامنه یا همان نام سایت در اینترنت

Web Design

طراحی وب سایت و قالب آن

Hosting

تهیه هاست مناسب برای بارگذاری وب سایت

Upload site

اصلاح نهایی و بارگذاری سایت روی هاست

«انواع سایت در طراحی وب»

سایت استاتیک یا ثابت

سایت های استاتیک در طراحی وب تنها یک بار طراحی شده مطالب، اطلاعات، تصاویر و… در سایت قرار داده می شود و اگر پس از طراحی نیازی به تغییر یا افزودن چیزی به سایت باشد باید به دست طراح وبسایت که طراح حرفه ای می باشد انجام شود. در طراحی وب سایت های استاتیک معمولا از زبان برنامه نویسی HTML یا JavaScript استفاده می شود و برای توسعه آن می توانید از CSS نیز بهره بگیرید. به دلیل استفاده از میزان کمتری از کدها در طراحی صفحات وب سایت های استاتیک، این نوع سایت ها دارای سرعت لود بالایی نیز می باشند. این نکته علاوه بر کم نمودن حجم کدها موجب خوانایی بهتر این کدها از طریق موتورهای جستجو خواهد شد. موارد ذکر شده به بهبود وضعیت سایت در زمان طراحی صفحه وب و همچنین کسب امتیاز بالا از گوگل کمک می کنند. همینطور هزینه طراحی وب سایت استاتیک نسبت به دیگر سایت ها کمتر است. سپردن طراحی  صفحه های وب سایت به طراح حرفه ای تامین امنیت سایت و قالبی زیبا و گرافیک حرفه ای را به همراه خواهد داشت زیرا همه عناصر ثابت هستند به همین علت این امکان وجود دارد که بهترین تصمیم برای قرار گرفتن هر یک از بخش ها اتخاذ گردد. اما از سویی دیگر عدم امکان ایجاد تغییرات و بروزرسانی آن توسط صاحب و مدیر سایت یک ایراد بزرگ محسوب می گردد. طراحی وب سایت استاتیک مناسب سازمان ها، شرکت ها و افرادی است که در طول یک سال نهایتا یک یا دو بار نیاز به تغییر در محتوای سایت دارند.

طراحی وب داینامیک

سایت داینامیک یا پویا

پس از طراحی وبسایت های پویا و راه اندازی آن این امکان وجود دارد که هر فردی با دسترسی به سیستم مدیریت محتوای سایت در آن تغییر ایجاد نماید. در طراحی وب به صورت داینامیک با توجه به نیاز و نوع کاربرد سایت زبان برنامه نویسی مناسب آن انتخاب می شود اما معمولا زبان های ASP, PHP, ASP.Net, CSS, SilverLight و Ajax مورد استفاده قرار می گیرند. اسکلت و قالب اصلی سایت توسط طراح ساخته می شود و پس از تحویل سایت به کارفرما امکان تغییر محتوا توسط مدیر و دارنده سایت به دفعات دلخواه وجود دارد. در هنگام طراحی صفحه های وب سایت داینامیک طراح براساس سلیقه کارفرما چیدمان و رنگ و اندازه اجزای سایت را در نظر می گیرد اما پس از آن نیز در صورت نیاز کارفرما می تواند جایگاه المان ها، تصاویر یا رنگ و اندازه فونت ها را تغییر دهد و هیچ گونه محدودیتی جهت افزودن، حذف یا تغییر صفحات، مطالب و عکس ها در این نوع سایت ها وجود ندارد.

مهارت و دانش مورد نیاز طراحان وب سایت

  • داشتن تسلط کافی به اینترنت و مفاهیم وب و همینطور آشنایی کامل با نرم افزارهای مورد نیاز
  • تسلط کامل بر زبان های برنامه نویسی مربوط به وب
  • برخورداری از توانایی حل مسائل و داشتن رویکرد منطقی نسبت به کار
  • توانایی توضیح دادن کاملا واضح نکات فنی به کارفرمایانی که در زمینه طراحی وبسایت دانش کمی دارند
  • داشتن خلاقیت جهت ایجاد نمودن آثاری جدید و داشتن ایده هایی نو
  • برخورداری از اطلاعات به روز و آگاهی از جدیدترین تغییرات در تکنولوژی و فناوری
  • توانایی انجام پروژه و تحویل آن در موعد مقرر جهت جلب رضایت مشتری و کسب اعتماد او
  • آشنایی و توانایی کار با ابزارهایی مانند تجهیزات دیجیتالی، اسکنر، پرینتر و….
  • برخورداری از درک صحیحی از اصول و قوانین طراحی وب

هدف از طراحی وب چیست؟

طراحی وب انواع بسیار مختلفی دارد، ممکن است هدف یک شخص، شرکت یا سازمان از طراحی وب سایتنسبت به دیگری کاملا متفاوت باشد. امروزه بسته به هر هدفی یک نوع سایت مختص به آن طراحی می گردد و این سایت ها جهت فروش یا اطلاع رسانی و یا هر هدف دیگری مورد استفاده قرار گیرند. حتما در اینترنت با تعدادی از وب سایت های مختلف مانند وب سایت های فروشگاهی،  تجاری، وبلاگ های شخصی، خبری و… مواجه شده و حتی از آن ها استفاده کرده اید. اما همانطور که می دانید طراحی وب سایتی موفق است که اصول طراحی وب سایت و سئو و بهینه سازی را رعایت کرده اند تا بهتر بتوانند مطالب وب سایت خود را به بازدید کنندگان بیشتر نمایش دهند و آن ها را به مشتری تبدیل نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست