چگونه یک سایت طراحی کنیم

چگونه سایت طراحی کنیم؟ می توان گفت این پرسش بیشتر مدیران شرکت ها، فروشگاه ها و یا افرادی است که قصد راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی را دارند. شاید یکی از دلایل اینکه افراد قصد دارند سایتشان را خودشان طراحی کنند صرفه جویی در هزینه های آن باشد اما باید این را بدانید که طراحی یک وب سایت در صورتی که به شکل استاندارد و تخصصی انجام نشود ممکن است کارایی مفیدی نداشته باشد و یا خساراتی را ببار بیاورد که لازم شود هزینه های بیشتری را برای اصلاح آن بپردازید. زیرا طراحی سایت کاری کاملا تخصصی است و به دانش و اطلاعات بروز در مورد استانداردهای طراحی وب سایت و همچنین الگوریتم های گوگل و بهینه سازی سایت نیازمند است، بنابراین هر کسی نمی تواند به سادگی سایتی برای خود طراحی نماید. برای اینکه بدانیم چگونه سایت طراحی کنیم ابتدا می بایست در زبان های برنامه نویسی مانند HTML، CSS، PHP و… دانش و اطلاعات کافی داشته باشید، تنها یک آشنایی ابتدایی کافی نیست. اما برای کسانی که قصد یادگیری طراحی وب سایت را دارند و یا حتی طراحی سایت خود را به یک طراح متخصص سپرده اند اما بهتر است در جریان چگونگی ایجاد وب سایت خود باشند توضیح خواهیم داد که چگونه سایت طراحی کنیم. برای طراحی وب سایت حرفه ای و تخصصی ۵ مرحله مهم وجود دارد که باید به درستی انجام شوند. در ادامه مقاله چگونه سایت طراحی کنیم؟ این ۵ مرحله را برای شما توضیح خواهیم داد.

مراحل طراحی وب سایت

ثبت آدرس وب سایت یا دامنه

دامنه یا دامین همان آدرس وب سایت است که در بالای صفحه اصلی سایت به محض ورود به سایت می توان مشاهده نمود. نام دامنه قبل از شروع به طراحی سایت باید تعیین شود و باید مرتبط با موضوع وب سایت باشد. مرتبط بودن نام دامنه و استفاده از کلمات کلیدی در آن به بهینه سازی و سئو وب سایت نیز کمک می کند و باعث می شود هنگام جستجوی کلمات کلیدی توسط کاربران گوگل راحت تر به وب سایت شما دسترسی پیدا کند. در انتخاب نام دامنه باید توجه داشته باشید که نامی کوتاه و ساده انتخاب کنید تا بخاطر سپردن آن آسان باشد و از حروف اضافه در آن استفاده نکنید. این موضوع موجب می شود تا کاربر بتواند آدرس سایت را در ذهن خود نگاه دارد و برای ورود دوباره به وب سایت مشکلی نداشته باشد. عباراتی مانند ir, com, net, org, tv,info, biz و… پسوند آدرس وب سایت هستند که باید با توجه به زمینه کاری و میزان گستردگی وب سایت خود انتخاب نمایید. اگر نوع کاربرد وب سایت شما به گونه ای است که تنها کاربران ایرانی را شامل می شود بهتر است از پسوند ir استفاده نمایید اما برای راه اندازی یک وب سایت بین المللی پسوند com بهتر است.

انتخاب نام دامنه

ثبت هاست

هاست درحقیقت فضایی است که قالب وب سایت و محتواها و فایل ها بر روی آن قرار گرفته و حفظ می شوند. بدون وجود هاست نمی توان وب سایت را در اینترنت به نمایش درآورد. هاست درواقع مقدار فضایی از هارد یک کامپیوتر قدرتمند یا سرور متصل به اینترنت می باشد. برخی از شرکت های طراحی سایت و همچنین وب سایت هایی وجود دارند که خدمات هاست ارائه می دهند و می توانید هاست مورد نیاز خود را از آن ها خریداری نمایید. هاست و دامنه جدا از یکدیگر خریداری و ثبت می گردند و می توانید هرکدام از آن ها را از شرکت مختلفی تهیه نمایید.

اتصال دامنه به هاست

جهت اتصال دامنه به هاست می توانید از DNS سرور استفاده نمایید. برای این منظور ابتدا باید DNS سرور را وارد کنترل پنل دامنه کرده و سپس از بخش DNSها دامنه را به هاست مورد نظر متصل نمایید. برای اینکه بتوانید اتصال میان هاست و دامنه را برقرار کنید باید به کلیه DNSهای موجود دسترسی داشته باشید که شرکت ارائه دهنده هاست این کار را برایتان انجام می دهد. در نهایت با جستجوی آدرس سایت خود در گوگل می توانید آن را مشاهده نمایید.

طراحی سایت

پس از انجام مراحل تهیه هاست و ثبت دامنه وارد مرحله طراحی سایت می شویم و باز این موضوع پیش می آید که چگونه سایت طراحی کنیم؟ طراحی وب سایت براساس نوع کاربرد و موضوع آن ها می تواند در اشکال مختلفی انجام شود، به همین علت مواردی مانند موضوع فعالیت، شرایط کار و همینطور نیازها و امکاناتی که وب سایت نیاز دارد باید قبل از شروع طراحی سایت بررسی و تعیین گردد. علاوه بر موضوع کاربرد سایت نوع استاتیک یا داینامیک طراحی شدن آن نیز باید قبل از اقدام به طراحی انتخاب شود. تفاوت وب سایت هایی که به صورت استاتیک طراحی می شوند با سایت های داینامیک در دسترسی به پنل و نحوه مدیریت آن هاست، سایت های استاتیک توسط مدیر سایت و دیگر افراد قابل تغییر و بروزرسانی نیستند و تنها طراح وب سایت می تواند عملیاتی را بر روی آن انجام دهد، به دلیل این محدودیت ها معمولا افراد ترجیح می دهند از طراحی سایت داینامیک استفاده نمایند. در روش طراحی سایت به صورت داینامیک به راحتی از طریق پنل مدیریت محتوا می توان وب سایت را کنترل و بروزرسانی نمود.

بارگذاری سایت در هاست

پس از اتمام طراحی وب سایت که می بایست توسط یک طراح حرفه ای و مجرب انجام شود می بایست آن را در هاستی که قبلا خریداری کرده بودیم بارگذاری نماییم. برای این منظور می بایست کلیه اطلاعات وب سایت را به هاست مورد نظر انتقال داده و سپس امور مربوط به امنیت سایت، کدهای برنامه نویسی شده، اطلاعات دیتابیس و… را تنظیم نمایید. از ویژگی های وب سایت های حرفه ای می توان به استفاده از تگ های اختصاصی قالب، عدم استفاده از قالب های آماده، رعایت استانداردهای برنامه نویسی، تسلط کافی برنامه نویس بر Html و css برای طراحی قالب، استفاده از فنون فتوشاپ و تکنیک های طراحی اشاره نمود.

ما در این مقاله تمامی اصولی که به ما می گویند چگونه سایت طراحی کنیم را برای شما شرح دادیم اما دنیای وب و طراحی سایت آنقدر پیچیده و گسترده است که باز هم می توان موارد تازه ای را در این زمینه یافت. اما اگر قصد آموزش و یادگیری طراحی وب سایت را دارید مهم ترین عامل رسیدن به این هدف علاقه است. باید برای یادگیری بیشتر مطالعه بیشتری نیز داشته باشید. بنابراین تنها در صورتی که به دنیای وب و طراحی و توسعه سایت علاقمند هستید این حرفه را دنبال نمایید. امیدواریم که مقاله چگونه سایت طراحی کنیم برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست